04 oktober 2008

Marni vs Bianco

Bianco stjeler i hytt og pine, og lager dårlige kopier til en billig penge. (se kommentarer/diskusjon) De fleste er vel kjent med "Bianco-kvalitet"... Nå har Bianco stjålet noen Marni pumps også. En god erstatning?

Marni:
Bianco

9 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Personlig så elsker jeg Bianco, så jeg ble faktisk litt fornærmet av den tonen der. Og det er jo ikke akkurat slik at noen Highstreet butikker finner opp noe nytt selv, alt er jo inspirert av catwalken. Synes det er bra vi vanlige normale kan få tak i fin design jeg, og Bianco har mer kvelitet enn mange av de andre aktørene på markedet. Ville bare si det, for jeg ante en viss negativ holdning til Bianco der...og jeg liker bloggen din :-)

Inger sa...

Grunnen til at jeg ikke liker Så flott at du engasjerer deg! Har også flere bekjente og venninner som jobebr hos Bianco, og har snakket med samme sak med dem. De sier seg stort sett enig "off the record".

Bianco er rett og slett den enkle: kvaliteten på skoene deres er veldig dårlig og ofte elendig - ofte mye dårligere enn sammenlignbare sko fra DNA og DinSko. Bianco ligger i tillegg litt over disse i pris. Jeg synes det er et problem når skoen er produsert så dårlig at feil som man ikke skal kunne regne som normale oppstår etter første gangs bruk osv.

Det kjennetegner jo uansett alle de rimelige kjedene at de kopierer de store designmerkene, men generelt er Bianco veldig flink til å lage nesten tro kopier. Tror generelt at mange jenter er glade for at High Street butikkene er så flinke å kopiere:) Og det er jeg også!

Men jeg mener at Bianco spesielt har et STORT forbedringspotensiale når det gjelder kvalitet. Og det har jeg laaang erfaring på: gjennom litt over 10 år. Jeg har innimellom opplevd å ha ett par som jeg har kjøpt, så måttet bytte inn for å få et nytt par, som igjen jeg har måttet bytte inn og fått et nytt par sov til jeg til slutt har hatt mitt 4de eller 5te paret sko i reklamasjon/bytte mot det opprinnelige første skoen jeg kjøpte. Kan noen si at de har erfart slikt med andre skomerker? Om jeg skulle ramset opp alle rare opplevelser jeg har hatt med binaco sko så hadde listen i allefall blitt lang, derfor har jeg valgt å slutte å bruke pengene mine hos dem:/

Inger sa...

Og så måtte jeg bare tilføye: angående marni-kopien så kikket jeg på den hos Bianco for noen dager siden. Ang den så vil jeg si at det er synd at det er brukt en så dårlig lærkvalitet på overlæret på skoen; jeg fant ikke en av de 5 skoene jeg kikket på (var i 2 Bianco butikker) uten skader, "strekkmerker" og ujevn kvalitet i læret. Det viser tydelig at det er valgt en dårlig sortering av lær. Og designmessig vil jeg si at det er et svakt tegn at det er valgt tweed på hele siden av platåen helt ned til sålen, jeg ville valgt å dele det opp i et parti med tweed (som ikke er lett å vedlikehold eom det kommer smuss og fukt fra bakken på) og et parti nærmere sålen med tresåle eller annet materiale (mer lik Marni-modellen). :)

Men da har jeg vel sagt det jeg trengte å si om den skoen;)

Anonym sa...

Jeg har den pumpsen (den fra Bianco altså) elsker den! Lesten er veldig god, skoen sitter som støpt. Og angående skinnkvaliteten, den ble super etter et lite lag med en god skokrem. Litt nazi på skinn jeg, har jobbet med dyre vesker før ;-P Så søte deg, ikke gi opp Bianco helt enda ;-)

Anonym sa...

Hei igjen! Jeg skjønner at du har dårlig erfaring med merket, og det er jo trist. Jeg har noen dårlige erfaringer med Bianco selv, men da dreier det seg mer om personalet på en bestemt butikk (Bogstadveien) og det kan vel ikke akkurat Bianco noe for. Jeg hadde også en støvlett der i fra som jeg måtte reklamere på to ganger, det var visstnok en av bestselgerne som de valgte å trekke fra markedet fordi leverandøren ikke klarte å produsere den i tilfredsstillende kvalitet. Og det er jo bra for oss.

Og angående det du sier med tweed, det er jo ikke en designfeil eller noe slikt. Mange sko er upraktiske, slik er det jo bare, da får man velge selv om man klarer å bruke de til rett bruk og ta vare på de slik at de holder seg best mulig. En satengsko i cremefarge er jo ikke dårlig designet den heller, selv om den er sabla upraktisk. det er faktisk en annen ting jeg vil rode Bianco for. De har lært meg å ta godt vare på skoene mine ved å bruke riktig skopleie, det er det jammen meg ikke mange andre som gidder å fortelle deg. Har kjøpt dyre støvletter på blant annet Memento Mori, tror du de gadd å si noe om hvordan jeg skulle ta vare på de da, nei... Når jeg legger penger i noe, vil jeg også vite hvordan jeg tar vare på det.

Og du, jeg synes du er fenomenal som faktisk svarer på innlegget, det er altfor mange som blogger i hytt og pine uten å bry seg så mye om leserne eller det å stå for hva de skriver. Thumbs up! ;-) Men som hun over her sa, ikke gi de helt opp, de tilfører noe spennende til markedet man ikke finner noe annet sted. De skal ha kred for at de tør!

Inger sa...

Her klarte jeg visst virkelig å treffe et tema som engasjerjer!

til Lena: så bra at du er fornøyd med den pumpsen. Å ta vare på skoene sine med god skopleie er alltid lurt. Jeg er bare skeptisk til feil i skinnet allered før man har brukt skoen/vesken/hansken osv. Når jeg kjøper meg vesker ber jeg alltid om å få titte på alle de har for å velge den med penest lær i, og likedan ang sko så hender det av og til at man treffer et par som er produsert i den dårlige delen av læret og da velger jeg de bort. Men ble skeptisk til at alle jeg så på hadde rynker, krøller og ruglete skinn i læret i noen felter. Og grunnen til at jeg kikket så nøye på de var at jeg syntes de var litt interessante;)

til anonym kl 16:47: er enig i at det ikke er en "designfeil" at man produserer sko i silke/sateng (har en del slike par selv), var ikke helt slik jeg mente - men siden jeg ser på denne pumpsen mer som en sko det kanskje skal kunen brukes på jobb, til hverdags til jeans eller skjørt osv , så hadde det vært fint om de stjal litt mer av marni. For meg virker det som at marni kanskje har tenkt at de bruker det materialet som er mest sårbart for fukt og skitt lengst vekk fra bakken . (se bildet) Og jeg ble positivt overrasket over at du forteller at de faktisk har trukket modeller fra markedet som helt åpenbart er av dårlig kvalitet - det er bra.

Og siden dere er så engasjerte: kanskje dere klarer å overbevise meg?

Anonym sa...

Hvorfor besøker du Bianco i det hele tatt, om du har så vanvittig masse i mot den kjeden? Du virker er smule selvmotsigende, kjære deg... Eller er du en evig optimist?

Inger sa...

Jeg besøkte dem fordi jeg så de skoene i vinduet; og fordi jeg ofte pleier å gå innom for å se hva de har fått inn;) Er det ikke alltid slik at man titter etter ting som kan være interessante da?

For det meste har jeg vært mest fornøyd og heldig med de parene med flate skinn sandaler jeg har fra dem. Og har jeg flaks igjen så kan det jo være at jeg finner en sko som ser ut som den er produsert i bra kvalitet som er verdt å ta med seg hjem?